Stå rak i motvinden!

Det naturliga när vinden blåser hårt är att huka sig ner. Men om jag hukar mig ner så missar jag överblicken, ser inte omgivningen som den är, minskar mitt perspektiv, ser inte om jag är på väg mot det mål jag har.

Under en kort tid var jag delägare i en liten segelbåt. Ett starkt minne från denna tid finns kvar. Jag står vid rodret, det finns regn i luften, vinden är ganska stark, seglen är fyllda och vi håller kursen över fjärden. Jag känner en frihetens glädje när vinden driver mig fram.

Det går en stark ideologisk vind över nationen, ja över världen. Den är inte entydig, kraftiga vindkast kommer och fråga är hur jag styr min farkost. För visst går det att färdas även under svåra, nyckfulla vindar.

När jag nyligen kommit åter till tro, många år sedan, hade jag en dröm. Du vet en sådan där dröm som lever kvar, inte en fladdrig standarddröm. Jag såg en fjärd fylld av olika slags båtar och jag fick klart för mig vilka personer i min omgivning de olika båtarna representerade. Församlingens pastor var en fullriggare som starkt forsade fram med vind i alla segel. En kvinna i församlingen var ett räddningsfartyg och själv var jag en fiskebåt som tryggt färdades fram. Då måste jag tillägga att så uppfattar jag inte mig själv, det där trygga menar jag.

I drömmen sa en röst till mig: ”Du kan alltid vara trygg, du har sjökortet, och jag visste att det handlade om Bibeln. Du kan alltid sträcka upp din högra hand och jag vill ta tag i den och vara ditt stöd”.

När vinden blåser starkt emot mig, när min segling är mer krokig än rak, när tvivlen kommer över mig att klara av den uppgift jag fått , då tar jag denna dröm till mig. Rent fysiskt sträcker jag upp min högra hand och säger; Herre du som vet vem jag är och som har kallat mig, nu är det endast dig jag förlitar mig på. Herre nu seglar jag i din kraft

Inom dig flödar en källa fram fylld av friskt vatten. Över allt där den dubbla strömmen flyter fram blir vattnet friskt, hur sjukt det än är. En djärv mixning av två Bibeltexter. En profetisk från gamla förbundet och en förutsägelse från Jesus själv under nya förbundet.

Låt den inre källans friska vatten ge dig styrka till att stå rak i motvinden. Lita på att Herrens dubbla ström fungerar här och nu och inte bara i en profetisk framtid.

Känn glädjen av att stå rak och styra båten över fjärden.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.